Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Αυτοί οι “Dealers” χαθήκαν από την πιάτσα

  
Και ο Κθούλου στην μαρκίζα
Στην Αθήνα, στην πλατεία Εξαρχείων υπήρχαν, και υπάρχουν φυσικά ακόμη, αρκετά μαγαζιά όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί βιβλία, περιοδικά και ταινίες με θέματα splatter.  Το καταλληλότερο ήταν, κατά την άποψη μου πάντα, το BBrain Store στην Διδότου 34, λίγο πιο πάνω από την πλατεία. Ο Δημήτρης Τσουνάκας που διαχειρίζονταν την επιχείρηση ήταν και «συναυτουργός της  B-Brain conspiracy» και συμμετείχε στην συντακτική ομάδα του εξαιρετικού περιοδικού Shock Aesthetics. Το περιοδικό αυτοχαρακτηρίζονταν ως «Το παρατηρητήριο του ακραίου κινηματογράφου και της υποκουλτούρας» και επιφυλάσσομαι να κάνω ένα αφιέρωμα στη θεματολογία του στο μέλλον.

Ο Δημήτρης Τσουνάκας στο άνδρο του.

Ο Δημήτρης κατείχε άριστα το αντικείμενο του και μέσα σε ένα περιβάλλον με απόκοσμη διακόσμηση καθοδηγούσε τον πελάτη του στην απόκτηση συλλεκτικών αντικειμένων που και ο ίδιος δεν ήξερε ότι διακαώς αποζητούσε. Στον ναό αυτό απέκτησα αρκετά «κοσμήματα» της συλλογής μου, όπως πολλές αυθεντικές ταινίες με θεματολογία εμπνευσμένη από τα έργα του H. P. Lovecraft (όπως το Call of Cthulhu), κλασικές ταινίες με Ζόμπι και άλλες splatter, βιβλία και αφίσες.

Ο Τσουνάκας με τον σκηνοθέτη Μπόγρη

Επίσης, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω σκηνοθέτες  cult ελληνικών ταινιών όπως τον Φωκίωνα Μπόγρη (της «Επιστροφής των Καθαρμάτων») αλλά και να έρθω σε επαφή με δημιουργούς, έστω και τηλεφωνικά, με δημιουργούς όπως ο Γιώργος Νούσιας που μας χάρισε «Το Κακό».
         Λίγο πιο κάτω βρίσκονταν το The Crypt ειδικευμένο στις αυθεντικές ταινίες τρόμου όλων των ειδών. Και αυτό έκλεισε. Περιμένω να με ενημερώσετε για κάθε άλλη επιχείρηση που προωθεί το υλικό που μας ενδιαφέρει και σας υποσχόμαστε πως θα την προβάλλουμε μέσα από το ημερολόγιο (των Νεκρών) που διατηρούμε. 
  


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου