Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

New Zombies in the Screen

Μια Εβδομαδιαία Στήλη για τις πρόσφατες εμφανίσεις Ζόμπι στον Κινηματογράφο.

DVD: «Το Ξύπνημα των Ζωντανών Νεκρών» (“Zombie Wars”).
                    
        Με έναν υστερόβουλο τίτλο, με σκοπό να προσελκύσει όσους γνωρίζουν τις μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες με Ζόμπι, η Ελληνική εταιρία διανομής κλωτσάει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τον ωραίο αγγλικό τίτλο Zombie Wars (που είναι ηλεκτρονικό παιχνίδι όπως διαπίστωσα). Και ξαναβαφτίζει, και αυτή, την ταινία ως «Ξύπνημα των Ζωντανών Νεκρών». Ας είναι.
        Μια νέα φρέσκια ιδέα στην Κουλτούρα των σάπιων Ζόμπι έρχεται να καταθέσει αυτή η παραγωγή. Μια ομάδα διεφθαρμένων ανθρώπων επιτρέπουν στα Ζόμπι, που φαίνεται να επικρατούν στον κόσμο, να συντηρούν για την διατροφή τους μια φάρμα ανθρώπων ώστε να καλύπτονται από τα προϊόντα της και να μην τους απειλούν. Αυτή τους η ενέργεια, τους καθιστά πιο απάνθρωπους από τους ίδιους τους απέθαντους και η Ύβρις φέρνει τη Νέμεση στο πρόσωπο δύο νεαρών αδελφών που καταστρέφουν τη Φάρμα και ελευθερώνουν τους αιχμαλώτους της.
        Αν και τα Ζόμπι είναι καλοφτιαγμένα (πολύ σημαντικό για τους λάτρεις του είδους) εντούτοις οι νέοι και άγνωστοι ηθοποιοί, τα περιορισμένα σε μια αγροτική τοποθεσία σκηνικά και οι ολιγάνθρωπες (και «ολιγόζομπες») σκηνές (θα προτιμούσα σκηνές με πολλά Ζόμπι όπως αυτή στο μαγαζάκι του Λούνα πάρκ στο Zombieland και στο πάρκινγκ του LOrde) αδικούν το έργο αφήνοντας τον θεατή την αίσθηση ότι παρακολούθησε μια προχειροδουλειά.
        Αντιθέτως όμως, η πρωτότυπη ιδέα, η εμβάθυνση σε αρκετούς από τους χαρακτήρες (τα δύο αδέλφια, η στρατηγός και κυρίως ο «διπλός πράκτορας» στη Φάρμα), ο τονισμός των αξιών του ανθρωπισμού και του αλτρουϊσμού, της φιλίας και του έρωτα, σε αντιδιαστολή με τα αντίθετα συναισθήματα και συμπεριφορές, προωθούν τον αγαπημένο μας μύθο ακόμη περισσότερο. Για τους παραπάνω λόγους πρέπει να το δείτε..   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου